Kärva växlar

Missade precis Stockholmståget... Jag som brukar vurma för att det går minst lika fort från Hälsinggården till SJ med cykel som med bil (inkl. parkering), men inte idag. Först hade växlarna fryst så jag kunde inte växla.  Sedan lyckades cykellyset hoppa av, så att batterier och lampan flög all världens väg. Som plåster på såret så har SJ världens kanske mest servicevänligaste person i kassan. Trots att jag kom försent ordnade han pengarna tillbaka, så nu tar jag 15.32 tåget. TACK SJ!

Ps. Har någon ett tips på hur man förhindrar fastfrysna växlar utan att varje gång behöva ta in cykeln i värmen? Ds.
Thomas

Kommentarer
Postat av: Niclas

En viss långsamhet i våra tips, men det är ju bra att du testar missödena först.



Här kommer tipsen som sen kommer på hemsidan www.falun.se/vintercyklisten



Cykeln

Man tar den cykel man har, men allt blir roligare om den funkar bra. Den ordentlige brukar ge sin cykel en vårservice i bästa fall, men nu är det snarare dags för en höstservice. Du har förmodligen cyklat hela sommaren, och nu är det dags att smörja upp bromsar, växlar och kedja för att inte cykeln ska frysa ihop i vinter. För att kunna njuta av cyklingen även när det snöar eller regnar är det bra att ha ordentliga stänkskärmar. En del sätter tillochmed på en extralapp nedtill på stänkskärmen fram för att inte det ska stänka på fötterna. Dubbdäck till cykeln är väldigt bra när det är halt.



Smarta tipset: Lämna in cykeln för en service hos din lokala cykelaffär innan vintern

Billiga tipset: Gör ren kedja och drev (kugghjul) och smörj in ordentligt med en lite klistrig olja som sitter kvar under vintern (finns hos cykelaffären).



Oavsett om man lämnar in cykeln eller gör det själv så kommer man att behöva smörja kedjan lite under vintern också.

2009-11-12 @ 15:26:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0