Whow vilken service!!!

190 personer dök upp på Magasinet- Verkligen roligt och skönt för oss arrangörer att se att e-post tekniken verkligen fungerade. Under fem timmar bytte Cykel & fjälls personal, Shimanograbbarna och Falu cykelklubb tillsammans ca 380 däck, det kan man snacka om hårt jobb! Ett jätte TACK!!!!

Lokalen, Magasinet är som gjord för denna typ av aktivitet. Lite industrikänsla  - här blir det verkstad - och samtidigt mysigt med blandade soffgrupper i olika färger och olika plyschöverdrag samt en bardisk där vi för dagen serverade alkoholfri cider, saltapinnar, ostbågar och chips.

Informationsträffen såg vi som den officiella uppstarten på VINTERCYKLISTEN. Beklagar det tekniska strulet. Vår intention var att man skulle förstå att Falu Kommun verkligen försöker förbättra underhåll och vägnätet för att stimulera till ökat cyklande.

Förhoppningsvis framkom det lite tips och idéer som kan hjälpa när snålblåsten viner om kinderna. Malin på Trafik & Fritid är en så varm människa att man känner att man kan cykla några extra mil bara för att hon sagt att det är bra.

Olavi Blomfjord  berättade att han cyklar 7 km enkel tur och retur varje dag sommar som vinter.  Det kanske inte var så konstigt, men på det sätt han berätta,r som om det vore en självklarhet. På nå´t märkligt sätt verkade som han gillat läget och var nöjd med att svettas i motvinden - märkligt men ändå inspirerande. Att karln dessutom sparat in 90 000 kr å 15 år är ju inte helt fel. Då kan man unna sig en cykel för 8 papp och kanske bjuda frun på en resa till Grekland då och då.....?

Tack alla som förverkligade denna kväll. Ni i teamet minns säkert att vi tvekade länge eftersom det var tight att överhuvudtaget kunna realisera detta projekt i år. Fatta att vi nu igång - och inte bara vi utan 200 VINTERCYKLISTER!

Nej nu börjar hjärnan sjunka ner i sparläge så det är väl dags att koja - jag kommer nog ändå att inte försöka somna direkt utan att först ligga och försöka minnas alla vintercyklister som väntade i en ringlande kö som aldrig ville ta slut - det ger energi och hopp om att Falun nog ändå kan bli en riktigt trevlig cykelstad - rätt snart!

Thomas Sundin
Projektledare för Hej Trafikant!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0